A szihalmi művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése (TOP_Plusz-2.1.1-21-HE1-2022-00009)

Önkormányzatunk támogatást nyert a TOP_Plusz-2.1.1-21-HE1-2022-00009 kódszámú pályázat keretein belül “A szihalmi művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése” címmel

A kedvezményezett neve: Szihalom Községi Önkormányzat

A fejlesztés tárgya: A szihalmi művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 63 965 059-Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A tervezett korszerűsítés az épület teljes külső energetikai korszerűsítésére kiterjed, továbbá a projekt-arányos akadálymentesítésre, és az ehhez kapcsolódó járulékos munkákra.

Épületszerkezetek energetikai korszerűsítése
Az épület energetikai korszerűsítéssel érintett határoló felületein az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 5. sz. mellékeltében felsorolt, a költség-optimalizált követelményeknek megfelelő hőátbocsátási tényezőjű határoló szerkezeteket kell kialakítani.

Homlokzatok hőszigetelése
A tervezet energetikai korszerűsítés során a homlokzatokról a meglazult vakolat-és burkolat-részeket, kis kiülésű tagozatokat, dísztő- és ablakpárkányokat, homlokzat díszítő nyílás-keretezéseket el kell távolítani. A homlokzat teljes felületén 10 cm polisztirol homlokzat hőszigetelés (EPS) lesz felragasztva és dűbelekkel megerősítve, a lábazatoknál 15 cm XPS hőszigetelés alkalmazásával, a szükséges helyeken kőzetgyapotból készülő tűzterjedési gátakkal. Ahol tűzvédelmi sáv beépítése van előírva ott a meglévő 5 cm-es hőszigetelést el kell távolítani az alatta lévő ragaszóval együtt és kőzetgyapot hőszigetelést kell elhelyezni.

Födémek hőszigetelése
A padlásfödém fölött 25 cm vastagságú nem járható kőzetgyapot paplan kerül elhelyezésre, alá párazáró fólia, fölé páraáteresztő fólia kerül, ugyanígy készül a tetőfödém hőszigetelése is, ahol a ferde tető a határoló szerkezet. A pincefödém esetében a hőszigetelés 12 cm a fűtetlen tér felé.

Épületgépészeti korszerűsítés
Gépészeti korszerűsítésként a projekt során a korszerűtlen korábbi gázkazán elbontásra kerül, helyette kondenzációs kazán kerül telepítésre hőszivattyúval bivalens üzemmódban. A HMV rendszer esetében hőszivattyús villanybojler kerül beépítésre a meglévő elavult villanybojler helyett.

Megújuló energia – Napelemes rendszer
58 db TRINA SOLAR VERTEX 400WP TSM-DE09.08 napelem modulból álló rendszer, 2 db Fronius Symo 10.0-3-M WLAN inverterrel vagy ezzel egyenértékű rendszer. A tervezett napelemes rendszer 11,2+12 kWp-s panelteljesítményű és 2×10 kVA csatlakozási teljesítményű rendszer DNY-i és ÉK-i tájolás mellett magas tetőre telepítetten.

Akadálymentesítés
A projekt-arányos akadálymentesítés keretében sor kerül az akadálymentes parkoló kialakítására a szükséges térburkolatok rekonstrukciójával, az épület főbejáratának, valamint a belső közlekedési útvonalak átalakítására, a vizesblokk átalakítására egy új akadálymentes wc kiépítésével.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.08.31.

logofin